Groene streekstroom van Simon, Ivo en Jannes uit Tienen volledig uitverkocht

123 gezinnen genieten van lokale, duurzame stroom van op het dak van LOGI-FIX en B2B Hamelendreef

Tienen, 21 maart 2024 – ​ Maar liefst 123 huishoudens genieten een jaar lang van lokale, duurzame stroom dankzij Simon, Ivo en Jannes. Ze delen de extra zonne-energie dat hun bedrijf LOGI-FIX opwekt, via energieplatform Bolt. En die is nu volledig uitverkocht. Simon, Ivo en Jannes staan aan het roer van LOGI-FIX, een ambitieus familiebedrijf en vertrouwde naam in Tienen en omstreken. Pieterjan Verhaeghen, CEO en medeoprichter van Bolt: “Thuis overschakelen op duurzame stroom is één van de efficiëntste manieren om je CO2-voetafdruk te verkleinen.”

LOGI-FIX ontstond 25 jaar geleden uit de ambitie van Ivo om Tienen te voorzien van een betrouwbare partner in crime voor diverse logistieke diensten: van opslag en transport tot het verpakken van goederen. Vandaag staan zoon Simon en familievriend Jannes mee aan het roer. Het trio heeft één doel voor ogen: hun bedrijfssite B2B Hamelendreef zo duurzaam mogelijk maken en de lokale buurt helpen om diezelfde groene ambitie waar te maken.

Vandaag verhuren ze meer dan 20.000m2 aan opslagruimte in Tienen en omstreken. Die is volledig uitgerust met zonnepanelen.

We vinden het super als we klanten trots horen zeggen: ‘Wij huren een magazijn dat volledig draait op groene stroom’”, vertelt Simon.

Doordat het hele dak vol ligt, produceren de Tiense ondernemers meer dan ze verbruiken. ​ Daarom besloten ze het energieoverschot te delen via Bolt, waar het beschikbaar is voor maar liefst 123 huishoudens. Die stroom is nu volledig uitverkocht.

De bewoners rondom ons bedrijf zien hier magazijnen staan, maar ze hebben geen weet van wie we zijn en wat we doen. Door zonne-energie via Bolt op het elektriciteitsnet te gooien, kan LOGI-FIX voortaan ook de lokale buurt helpen”, besluit Simon. 

Maar daar stoppen de ambities niet. Daarnaast verwarmen ze hun magazijnen ook elektrisch, zodat ze minder gas verbruiken. En in de toekomst is een batterij niet uitgesloten, klinkt het.

Groene streekstroom

Dankzij Bolt kunnen consumenten zelf kiezen bij welke lokale opwekker ze groene energie kopen. Pieterjan Verhaeghen, CEO en medeoprichter van Bolt: “Belgen willen groene energie, en wij maken dat mogelijk door een connectie tussen echte mensen te maken. Via Bolt kan je op de kaart van België kijken wie streekstroom aanbiedt in jouw buurt. Hier in Tienen kom je bij Simon, Ivo en Jannes terecht. We hopen dat ze andere ondernemers kunnen inspireren om mee hun schouders te zetten onder de vergroening van België. Het is onze ambitie om op termijn drie energie-opwekkers te hebben in elke gemeente. Zo kan iedereen gewoon om de hoek stroom kopen.”

Weg met sjoemelstroom

Als we kijken naar het aantal groene stroomcontracten in België zitten we op 36%. Maar slechts minder dan de helft is effectief afkomstig van hernieuwbare energiebronnen in ons land. Dat overige deel aan sjoemelstroom, grijze stroom die groen gekleurd is door buitenlandse garanties van oorsprong, helpt de broodnodige klimaattransitie in ons land niet vooruit.

Pieterjan Verhaeghen: “We hebben in ons land niets aan geïmporteerde buitenlandse garanties van oorsprong. Wat echt van tel is, zijn reële en lokale investeringen in productie van wind- en zonne-energie, zodat we degelijke streekstroom hebben, in plaats van groen gelabelde grijze energie. Daar wil Bolt verandering in brengen. Transparantie is belangrijk. We geven energie een gezicht. Zo kan je bewust kiezen voor echte groene stroom van echte mensen, opgewekt in België.”
Pieterjan Verhaeghen, CEO en medeoprichter bij Bolt
Pieterjan Verhaeghen, CEO en medeoprichter bij Bolt

Over Bolt

Bolt is het allereerste energieplatform in België voor lokale, groene stroom. Via Bolt kunnen consumenten zelf een groene energie-opwekker uit de buurt kiezen. Zo hoopt het platform de transitie naar groene energie in België te versnellen. 

Bolt werd in 2019 opgericht door Pieterjan Verhaeghen en Rens Van Haute. Vandaag verkopen meer dan 160 lokale energie-opwekkers hun zonne-, wind-, water- of bio-energie via Bolt aan meer dan 22.000 huishoudens die heel bewust voor groene streekstroom kiezen. Bolt is actief in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel.

Meer info over energieplatform Bolt op https://www.boltenergie.be/nl/


Voor vragen of interviews kan u contact opnemen met:

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bolt

Bolt is het allereerste energieplatform in België voor lokale, groene stroom. Via Bolt kunnen consumenten zelf een groene energie-opwekker uit de buurt kiezen. Zo hoopt het platform de transitie naar groene energie in België te versnellen. 

Bolt werd in 2019 opgericht door Pieterjan Verhaeghen en Rens Vanhaute. Vandaag verkopen meer dan 160 lokale energie-opwekkers hun zonne-, wind-, water- of bio-energie via Bolt aan meer dan 22.000 huishoudens die heel bewust voor groene streekstroom kiezen. Bolt is actief in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel.

Meer info over energieplatform Bolt op boltenergie.be