PERSMOMENT: Lancering allereerste Brugse zonnetuin

Primeur: Bolt introduceert eerste collectieve zonnetuin waar je zonnepanelen kan kopen op een ander z'n dak

Opgelet - embargo voor publicatie tot 4 maart, 10u

Beste, 

Op maandag 4 maart 2024 lanceert energieplatform Bolt, in samenwerking met de Brugse buurtbewoners, de allereerste Brugse zonnetuin: een collectieve zonnetuin waarin Bruggelingen zonnepanelen kunnen kopen op een ander z'n dak. Zo kunnen ze genieten van de opbrengst van zonne-energie en bouwen ze mee aan een klimaatneutrale stad.

De Brugse zonnetuin is een initiatief van de Brugse buurtbewoners, vzw Brugge Geeft Energie en Bolt en wordt gesteund door de Stad Brugge vanuit het klimaatplan 'BruggeNaarMorgen' en wordt mede mogelijk gemaakt door Tyles en Extrapower.

De aftrap van de Brugse zonnetuin wordt gegeven op 't Zand in Brugge tijdens het persmoment op maandag 4 maart om 10u waar de grootste mobiele zonne-installatie ter wereld er lokale, groene stroom zal opwekken.

Praktisch:

  • 10u: Afspraak op 't Zand in Brugge
  • 10u10: toelichting door Pieterjan Verhaeghen van Bolt en de Brugse buurtbewoners
  • 10u30: persvragen

U heeft de mogelijkheid om ter plaatse foto’s te maken of vragen te stellen aan Pieterjan Verhaeghen van Bolt, de Brugse buurtcomités, Frank De Lannoit van Brugge Geeft Energie, burgemeester Dirk de fauw of schepen voor klimaat en energie Minou Esquenet.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor vrijdag 1 maart aan:

Opgelet: embargo tot maandag 4 maart, 10 u.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bolt

Bolt is het allereerste energieplatform in België voor lokale, groene stroom. Via Bolt kunnen consumenten zelf een groene energie-opwekker uit de buurt kiezen. Zo hoopt het platform de transitie naar groene energie in België te versnellen. 

Bolt werd in 2019 opgericht door Pieterjan Verhaeghen en Rens Vanhaute. Vandaag verkopen meer dan 160 lokale energie-opwekkers hun zonne-, wind-, water- of bio-energie via Bolt aan meer dan 22.000 huishoudens die heel bewust voor groene streekstroom kiezen. Bolt is actief in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel.

Meer info over energieplatform Bolt op boltenergie.be