PERSMOMENT: Lancering allereerste collectieve zonnetuin

Primeur: Bolt introduceert eerste in rij van collectieve energietuinen waar je zonnepanelen kan kopen op een ander z'n dak

Allereerste collectieve zonnetuin ontpopt zich in Brugge
Allereerste collectieve zonnetuin ontpopt zich in Brugge

Opgelet - embargo voor publicatie tot 4 maart, 10u

Beste, 

Op maandag 4 maart 2024 lanceert energieplatform Bolt de allereerste collectieve zonnetuin.

België behoort tot de staart van Europa als we kijken naar hernieuwbare energieproductie, samen met landen als Hongarije en Polen hinken we achterop. Momenteel wordt slechts 25% van de elektriciteit in België geproduceerd met hernieuwbare energiebronnen.*

Bij Bolt zijn we ervan overtuigd dat we het klimaatprobleem enkel kunnen oplossen als elke Belg zélf lokale, duurzame energie begint op te wekken. Met het nieuwe concept van collectieve zonnetuinen willen we élke Belg helpen om op een laagdrempelige manier mee te bouwen aan de energietransitie. "Er zijn vele handen nodig om de hernieuwbare productie-uitdaging in een nieuwe versnelling steken en daar willen we bij Bolt voortrekker in zijn", aldus Pieterjan Verhaeghen van Bolt.

De allereerste energietuin ontpopt zich in Brugge, in samenwerking met Brugse buurtbewoners, waar inwoners van de binnenstad de kans krijgen om te investeren in zonne-energie, zonder dat de panelen op hun eigen dak liggen.

De aftrap van de eerste zonnetuin wordt gegeven op 't Zand in Brugge tijdens het persmoment op maandag 4 maart om 10u waar de Pieterjan Verhaeghen van Bolt in bijzijn van burgemeester van Brugge Dirk de fauw toelichting zal geven.

Source: Ember, Data 2022
Source: Ember, Data 2022

 

Praktisch:

  • 10u: Afspraak op 't Zand in Brugge
  • 10u10: toelichting collectieve zonnetuinen door Pieterjan Verhaeghen, mede-oprichter en CEO van Bolt
  • 10u30: persvragen

U heeft de mogelijkheid om ter plaatse foto’s te maken of vragen te stellen aan Pieterjan Verhaeghen van Bolt, de Brugse buurtcomités, Frank De Lannoit van Brugge Geeft Energie, burgemeester Dirk de fauw of schepen voor klimaat en energie Minou Esquenet.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor vrijdag 1 maart aan:

De Brugse zonnetuin is een initiatief van de Brugse buurtbewoners, vzw Brugge Geeft Energie en Bolt en wordt gesteund door de Stad Brugge vanuit het klimaatplan 'BruggeNaarMorgen' en wordt mede mogelijk gemaakt door Tyles en Extrapower.

Opgelet: embargo tot maandag 4 maart, 10 u.

 

*Source: Ember, Data 2022

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bolt

Bolt is het allereerste energieplatform in België voor lokale, groene stroom. Via Bolt kunnen consumenten zelf een groene energie-opwekker uit de buurt kiezen. Zo hoopt het platform de transitie naar groene energie in België te versnellen. 

Bolt werd in 2019 opgericht door Pieterjan Verhaeghen en Rens Vanhaute. Vandaag verkopen meer dan 160 lokale energie-opwekkers hun zonne-, wind-, water- of bio-energie via Bolt aan meer dan 22.000 huishoudens die heel bewust voor groene streekstroom kiezen. Bolt is actief in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel.

Meer info over energieplatform Bolt op boltenergie.be