Primeur: grootste mobiele zonne-installatie ter wereld op Gentse Feesten

Energieplatform Bolt voorziet Boomtown van lokale, groene stroom

Persbezoek Boomtown - embargo voor publicatie tot 14 juli, 18 u

Gent, vrijdag 14 juli 2023 - ​ Vandaag gaat een nieuwe editie van Boomtown op de Gentse Feesten van start. Deze editie is duurzamer dan ooit. Boomtown is het eerste festival dat de grootste mobiele zonnepaneleninstallatie ter wereld van energieplatform Bolt van lokale, groene stroom zal voorzien. Dat is 170m2 oppervlakte aan zonnepanelen oftewel 104 panelen die 7 dagen lang op de Kouter voor groene stroom zorgen. 

Voor het tweede jaar op rij werkt Boomtown samen met energieplatform Bolt om het festival van groene stroom te voorzien. Dit jaar met een primeur: de grootste mobiele zonne-installatie ter wereld voor festivals en evenementen. Die zal de Kouter 7 dagen lang van lokale, groene stroom voorzien. De VIP-zone: bars, koelwagen en led schermen zullen er op zonnestroom draaien. 

"In onze zoektocht naar nieuwe, efficiënte oplossingen stootten we op de Solar Container van Marc en zijn familiebedrijf Jans uit Hoeselt, zij bouwden de grootste mobiele zonnepaneleninstallatie om festivals en evenementen van groene stroom te voorzien,” vertelt Pieterjan Verhaeghen, CEO en medeoprichter van Bolt. Met een oppervlakte van 170m2 aan zonnepanelen kan de installatie zo’n 150 à 200 kWh per dag - afhankelijk van het weer - aan stroom opleveren. De opgewekte stroom kan eveneens worden opgeslagen in de ingebouwde batterij van 55 kWh.

Bolt’s Solar Container in het kort:

  • 170m2 aan zonnepanelen
  • 104 zonnepanelen
  • Draait mee met de zon
  • Levert 150 à 200 kWh aan stroom
  • Batterij-capaciteit van 55 kWh
  • Kan opgeplooid worden in een 13m lange container
“Boomtown zet al jaren sterk in op de volhoudbaarheid en de verduurzaming van het festival. Zo brachten we vorig jaar ons energieverbruik in kaart en zoeken we op basis van deze resultaten naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verminderen. De aanwending van en het experiment met de mobiele zonnepaneleninstallatie van Bolt kadert binnen deze inspanning” zegt Eric Smout, van muziekclub Democrazy, de organisatie achter Boomtown.
"Met de grootste mobiele zonnepaneleninstallatie ter wereld draagt Bolt bij om de groenste Gentse feesten te realiseren. Geen dieselgeneratoren maar lokale en hernieuwbare energiebronnen doen de muziek klinken en houden de drankjes koel. Zowel Stad Gent als de organisatoren op de verschillende pleinen tonen met talrijke initiatieven aan dat feesten en duurzaamheid hand in hand gaan," aldus Federaal minister van energie Tinne Van der Straeten.

De Solar Container rijdt deze zomer rond om verschillende evenementen van lokaal opgewekte stroom te voorzien. Boomtown op de Gentse Feesten is het eerste festival waar de container neerstrijkt. Daarna zal de Solar Container nog Sfinks Mixed en kleinere evenementen in België van zonnestroom voorzien.

Persmoment vrijdag 14/07:

U kan de opening van Bolt’s Solar Container op Boomtown bijwonen op vrijdag 14 juli.

Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten en vice-eersteminister Petra De Sutter zullen aanwezig zijn, alsook Gentse schepen van Milieu Tine Heyse en schepen van Gentse Feesten Bram van Braeckevelt.

  • 17u30: afspraak aan inkom van de handelsbeurs (Ha Concerts, Kouter 29, 9000 Gent) 
  • 18u: opening Solar Container op de Kouter
  • 18u15: toelichting door Pieterjan Verhaeghen van Bolt & organisatie Boomtown 
  • 18u30: persvragen 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen aan Bolt. Voor vragen of interviews kan u terecht bij:

Dorien Janssens

Dorien Janssens

PR & Marketing Specialist, Bolt

Opgelet: embargo tot vrijdag 14 juli, 18 u.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bolt

Bolt is het allereerste energieplatform in België voor lokale, groene stroom. Via Bolt kunnen consumenten zelf een groene energie-opwekker uit de buurt kiezen. Zo hoopt het platform de transitie naar groene energie in België te versnellen. 

Bolt werd in 2019 opgericht door Pieterjan Verhaeghen en Rens Vanhaute. Vandaag verkopen meer dan 160 lokale energie-opwekkers hun zonne-, wind-, water- of bio-energie via Bolt aan meer dan 22.000 huishoudens die heel bewust voor groene streekstroom kiezen. Bolt is actief in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel.

Meer info over energieplatform Bolt op boltenergie.be