Op maat gemaakte zonne-installatie voorziet AB’s zomerfestivals van streekstroom

Dankzij energieplatform Bolt draaien Boterhammen In Het Park en Feeërieën op lokale, groene stroom

Brussel, vrijdag 25 augustus 2023 - Volgende week keren Ancienne Belgique’s gratis zomerfestivals Boterhammen In Het Park en Feeërieën terug naar het Warandepark. Ze draaien deze zomer voor het eerst deels op zonne-energie dankzij energieplatform Bolt. Een op maat gemaakte installatie van 28 zonnepanelen voorziet genoeg streekstroom voor de bars, foodtrucks, verlichting en gloednieuwe workshop space Bar Chaud.

In maart organiseerden AB en Bolt nog een succesvolle crowdlending campagne die ertoe leidde dat er vandaag 221 zonnepanelen op het dak van AB liggen. “Daarmee wekken we een groot deel van onze energie op en verminderen we onze koolstofuitstoot met 41 ton”, aldus Tom Bonte, algemeen directeur van AB. “Die samenwerking smaakte dan ook naar meer.”

Bolt schaart zich mee achter het opzet van de Brusselse zaal om zowel tijdens het concertjaar als de zomerfestivals haar werking zo energie-efficiënt mogelijk te organiseren. “Na een fantastische eerste campagne, zijn we blij om opnieuw het verschil te kunnen maken voor AB. Deze keer met een op maat gemaakte installatie die bestaat uit 28 zonnepanelen, goed om zo’n 350 kWh op te wekken tijdens de festivals. Dat is iets meer dan wat een gemiddeld huishouden per maand verbruikt. Dat kan tellen. De opgewekte energie wordt opgeslagen in een batterij, zodat er ook ‘s avonds stroom is tijdens Feeërieën”, verduidelijkt Pieterjan Verhaeghen, CEO en mede-oprichter van Bolt.

Overschakelen op lokale en groene stroom is volgens Tom Bonte een logische volgende stap voor AB. “Eerder zorgden we tijdens de festivals al voor vegetarische catering voor het publiek en de artiesten, kraantjeswater in plaats van plastic flessen in de backstage, herbruikbare bekers op het terrein, een eco-team dat het park proper houdt, … Zo willen we elk jaar een beetje duurzamer worden.”

Bolt’s op maat gemaakte zonnepanelenconstructie in het kort: 

  • 48 m2 aan zonnepanelen aan de inkom
  • 28 zonnepanelen
  • Levert tot 70 kWh aan stroom per dag 
  • Batterij-capaciteit van 70 kWh 

Bolt zorgde er eerder al voor dat Rock Werchter, Boomtown en Sfinks deels op zonne-energie draaiden in plaats van op vervuilende dieselgeneratoren. Met Boterhammen In Het Park en Feeërieën sluit het energieplatform een succesvolle festivalzomer af.

U kan Bolt’s zonne-installatie bezoeken tijdens de festivals van maandag 28/08 tem vrijdag 1/09. Gelieve een seintje te geven via:

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bolt

Bolt is het allereerste energieplatform in België voor lokale, groene stroom. Via Bolt kunnen consumenten zelf een groene energie-opwekker uit de buurt kiezen. Zo hoopt het platform de transitie naar groene energie in België te versnellen. 

Bolt werd in 2019 opgericht door Pieterjan Verhaeghen en Rens Vanhaute. Vandaag verkopen meer dan 160 lokale energie-opwekkers hun zonne-, wind-, water- of bio-energie via Bolt aan meer dan 22.000 huishoudens die heel bewust voor groene streekstroom kiezen. Bolt is actief in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel.

Meer info over energieplatform Bolt op boltenergie.be